Thursday, 31 March 2011

Syyllisyyslahjoja

Köhä vei ääneni ja intoni kaikkeen. Kolmen viikon lepäilyn tuloksena on syyllisyyskämmekkäät.

Syyllisyys. Rav.

Olen ikuinen syyllistyjä. Syyllistän itseäni tekemättömyydestä, laiskuudesta, lepotauoista, sairastamisesta, sairaslomasta, siivoamisesta. Onneksi sairaslomasyyllisyyden sain parannettua näin helposti.

Tekemättömyys. Rav.

Sunday, 13 March 2011

Värivalintoja 2

Muistattehan alkuperäisen ongelman? Mikä sukka, mikä lanka? Värivalintoja.

Pilatessukat. Rav.

Alkuperäisen ohjeen kuvio ei näkynyt sukassa ollenkaan. Note to self: Voimakas vaakaraidoitus ja pitsikuvionti on edelleen huono idea.

P.S. Ohje löytyi silti ihanimmasta sukkakirjasta ikinä: Knit. Sock. Love.

Sunday, 6 March 2011

Nappikauppaa

Liivi Sisu-vauvalle. Rav.
Villatakki lähti puolen vuoden napittomuuden jälkeen äidille ilman nappeja. Sisu-vauvan liivi sai pakosta napit ennen viikonloppua, vain viikon odotuksen jälkeen. 

Rakastan nappeja. Rakastan nappien valintaa. Hypistelen läpikuultavia putkia edestakaisin, kunnes tiedän, mitkä napit ja neule kuuluvat yhteen. Joskus valinta on perinteinen, joskus jotain muuta. Rakastan nappilaatikkoani, johon päätyvät kaikki ylijääneet, käyttämättömät napit. 

Vihaan nappien ompelemista. Suuresta vihasta ja epäonnistumistodennäköisyydestä huolimatta teen jatkuvasti uusia töitä, jotka vaativat nappeja. Jo ompelulangan pituudessa kaikki alkaa mennä pieleen. Lanka on aina liian pitkä, ja viimeistään viimeisen ompeleen kohdalla lanka jää myttyyn takapuolelle. Yleensä se on sotkussa jo sitä ennen.


Napiton. Rav.